Jdi na obsah Jdi na menu
 


Az élet 25 fontos szabálya

 

Az élet 25 fontos szabálya:

1. Napi 5-10 perc semmittevés, ücsörgés - lassítja a szívet, csökkenti a vérnyomást. Pihenés által új energiával feltöltődik. Az utolsó erőtartalékok felhasználása nem jó. Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés akár 1200 % energia.

2. Nevetés - Nap folyamán többször. Csökkenti a stresszhormon a kortizol és az adrenalin szintjét, fokozza az ellenállóképességet, hatása akár 24 órán át hat. Az elmúlt években több olyan vizsgálatot végeztek, amelyben azt vizsgálták, hogy bizonyos betegségekre hogyan hat a nevetés. Felfedezték, hogy a nevetés mint megelőző terápia pl. emeli a jó koleszterin szintjét, és csökkenti a gyulladást. Egy kísérlet szerint rossz hangulatú film megtekintése után átlagosan 35 %-kal csökkent az ereket bélelő hámszövetben a véráramlás, míg a vicces film után 22 %-kal javult. Két hormon: a béta-endorfin (a kedélyállapotot szabályozó vegyületek) és az emberi növekedési hormon (HGH, amely segít optimalizálni az immunrendszer működését) szintje 27 illetve 87 százalékkal növekedett azoknál a résztvevőknél, akik humoros filmeket néztek. A nevetés hatására felszabadul az endorfin, az úgynevezett „boldogsághormon”.

3. Nyugtató zene.

Akik megméretésre csendben készültek és a stressz hatására a vérnyomás emelkedik és szaporább lett a szívverésük. Akik a felkészülés közben zenét hallgatnak, a versenyen alig emelkedik a vérnyomás. A stresszt az a zene enyhíti a legjobban, amit az illető a legjobbnak tart. A pulzus néha igazodik a zene ritmusához, ezért a legmegfelelőbb a lassú, andalító zene, vagy a könnyed, természetesen csengő hangok. A legintenzívebb hatást akkor érhetjük el, ha fejhallgatón át hallgatjuk a zenét. Előre kiválasztva azokat a zenéket melyeket leginkább élvezünk, növelhetjük az endorfin termelést a mindennapi életben. Egy olasz és egy angol vizsgálat szerint a szívverés, a légzés ritmusa és a vérnyomás egyaránt változik a hallgatott zene ütemével. Hogy ne legyen feszült, váltson klasszikus zenére. Vizsgálattal igazolták, hogy félórányi klasszikus zene komoly feszültségoldó, nyugtató hatással bír.

4. Gondoljon valami jóra 15 mp. – 5 perc

Szép emlék vagy amitől pozitívnak látja önmagát és a világot. Ha egy rossz emlékre vagy emberre gondol máris stresszhormon kerül a vérbe, ezt kell kiküszöbölni.

5. A séta - Tudományosan bizonyítottan jót tesz, már pár perc is.

6. Tudatos légzés. pl. Mély légzés - 5 mp-be, 5 mp ki = ez a vérnyomás ciklusával megegyezik ezzel kihúzza magát, ellazul az izmai. Buteyko-légzés, sziszegő légzés, ütemes légzés, váltott orrlyukú légzés, transzlégzés, prana légzés. Mindenki ismeri a nyugodtan alvó, ellazult ember mély, egyenletes légzését: amikor a feszültségtől kapkodóvá, felületessé válik a légzésünk, akarattal lelassíthatjuk, és ez visszahat a pszichés állapotunkra. Pl. a 4-2-8-os ütemű légzéssel: négy ütemre mélyen beszívjuk a levegőt, két ütemig benntartjuk, majd nyolcra lassan kifújjuk. Krónikus stressz során az ember hajlamos felületesen lélegezni, és öntudatlanul benntartani a levegőt, melyet Anderson gátló légzésnek nevez. A légzés visszatartása még több vért juttat az agyba, hogy növelje az éberséget, de ez egyben felborítja a vér kémiai egyensúlyát. 

A modern kutatások is igazolják a légzés gyógyító hatását. Tény, ha légzésedet naponta legalább 15 percen keresztül lelassítod annyira, hogy a belégzés és kilégzés körülbelül 3-3 másodperc legyen, csökken a vérnyomásod, ellazulsz és megnyugszol. A légzés közvetlenül hat az idegrendszerre is: figyeld csak meg, hogy a lelkiállapotoddal hogyan változik a légzésed. Az idegesség egyik legfőbb jele, hogy légzésünk áttevődik a mellkas felső felébe, vissza kell térni a hasi légzéshez.

Néhány mély lélegzetvétel, hosszan elnyújtott kilégzés nagyon jól oldja a kezdődő fáradtságot, feszültséget. A helyes légzés nyugtatja az idegeket, javítja az étvágyat, az emésztést, és pihentető alvást eredményez. A légzéstechnika ezen túl, intenzíven megmozgatja az emésztőrendszer minden szervét. Az intenzív mozgatásnak, és az oxigénben dúsabb vérnek köszönhetően, kifogástalanná válik a teljes emésztőrendszer, és a közvetlenül hozzá tartozó szervek működése is.
Hasi légzéskor a rekeszizom egyenletes mozgása masszírozza és stimulálja a többi szervet.
Ne feledjük, hogy az agynak éppúgy szüksége van az oxigénben dús vérre, mint ahogyan más egyéb szerveinknek is! A hatására szellemi frissességgel-fittséggel reagál.

A teljeslégzés rendkívül megnyugtató, oldja a szorongást, a stressz okozta izomfeszülést, ezért mindenkinek ajánlható, ha egy fontos tárgyalás vagy fellépés előtt szeretne fesztelenebbé, határozottabbá és meggyőzőbbé válni.

A tudatos légzés tisztítja az érzelmeinket. Lélegezzünk teljesen be és ki, mindig az orrunkon keresztül, a hangsúlyt a kilégzésre helyezve. Hagyjuk, hogy a belégzés megtörténjen magától. Ha felületesen, kis légvétellel gyorsan veszi a levegőt, a vérbe kevesebb oxigén jut, ezért ez nem gazdaságos. Ez a jelenség leggyakrabban stressz, fáradság esetén fordul elő. Ilyenkor gyakran segít a helyes légzés. Az emberek többsége nem tudatosítja és nem megfelelő hatékonysággal lélegzik. Annak ellenére, hogy minden kisbaba születése után hasfali légzést követ, ez a légzésmód fiatal felnőttkorra mellkasi légzéssé válik, - amely rövid és felszínes - mivel a stressz miatt a hasfal izmai megfeszülnek, és többé nem adnak teret a kiegyensúlyozott egészséges légzésre.

Vissza kell térni a helyes, nyugodt, tudatos, teljes légzésre.

25-be---legzeshez.jpg

,,Hogyan őrizd meg a nyugalmad és találj vissza hamar a kiegyensúlyozott állapotba?

A legegyszerűbb módja, hogy újra nyugodt légy az,

ha nyugodtan lélegzel.  

Stressz hatására kapkodva veszünk levegőt, ami nem segíti a gondolkozást sem.

Tehát, végy mély levegőt úgy, hogy:

a hasadba szívod be a levegőt, úgy, hogy megemelkedjen a hasad,

majd pedig a tüdődbe engedd át, és fújd ki.

Ha ezt jó párszor megismétled, az egész szervezeted – és az agyad isfriss oxigénhez jut,

ami azonnal lenyugtat minden helyzetben.

Sosem a helyzeteink okozzák a gondot, hanem az, hogy hogyan állunk a helyzethez. Ha képesek lennénk mindig nyugodtan szemlélni az eseményeket az életünkben, akkor stresszt sem élnénk meg. Persze ezt nem érezzük könnyűnek, és ne is erre törekedj, hanem arra, hogy ha észrevetted magadban a feszültséget,

akkor vezesd vissza magad a nyugalomba a fenti lélegzéssel.

Ezzel segítesz magadon,

nem teremtesz további negativitást a helyzetbe,

oldódik azonnal a harag,

és nem lesz mit elraktározni." Forrás:https://www.laszloerika.hu/hu/blog/hogy-orizd-meg-a-nyugalmad-ha-valami-varatlan-kibillent-az-egyensulybol-/

„Ha a lélegzet nyugtalan és izgatott, akkor a tudat is nyugtalan és izgatott. Ha a légzés uralt, akkor a jógi tudata szilárd és kiegyensúlyozott.

Csakrák átlégzése. Gyengéden-finoman-nyugodtan, és gyorsan, nagyobb erővel.

Jól fújd ki magad napjában többször.. Könnyebbülj meg.

Mélyebben és lassabban lélegezz. Percekig.

Hasi légzés. Hasüregi légzés. Percekig. Minél többször.

7. Lazítás - Lefekvéskor és felkeléskor ellazítani a testrészeket, sorba mindet. Mi az orvosság az ideges fáradtságra? Lazíts! Lazíts! Lazíts!  Ellenőrizd magad napjában négyszer-ötször, és kérdezd meg: ,,Nehezebbé teszem a munkámat, mint amilyen? Használom azokat az izmaimat is, amelyeknek semmi közük a munkához, amit most végzek?” Ez segít a lazítás szokását kialakítani. A feszültség szokás dolga. A lazítás is. A rossz szokásoktól meglehet szabadulni, a jókat ki lehet alakítani. Dr. Edmund Jacobson kijelentette, hogy bármilyen ideges vagy túlfűtött érzelmi állapot ,,megszűnik a tökéletes ellazulás idején.” Ez más szóval annyit jelent: Nem tudsz tovább idegeskedni, ha ellazulsz, megnyugszol. A szem pl. azért olyan fontos az ideges feszültség enyhítésében, mert a test által felhasznált idegi energiák negyedét fogyassza. Ezért szenved olyan sok egészséges szemű ember attól, hogy ,,megerőlteti a szemét”. A szeme feszült. A lazítás a feszültség és az erőfeszítés tökéletes hiánya.

8. Ginzeng, Noni, Gulan, Yucca, Ginkgo biloba, maca, rózsagyökér, karnitin, lecitin, omega 3 zsírsavak, teák, Coué-módszer, Pozitív gondolatok-szavak-érzések, autogén tréning, kineziológia, agykontroll, relaxáció, masszázsok, csakrák tisztítása-harmonizálása, vonzás törvénye, színek, aromák, és napfény tudatos használata.

9. Alvás. A szakemberek szerint a legtöbbet az éjfél előtti alvás pihentet. Jó tudni, hogy a napközbeni alvás is rendkívül hasznos a stressz legyőzésében. A délutáni alvás alatt a szervezet stresszhormonjai megnyugodnak, a sejtek megújulnak. Az éjjeli nyugodt, pihentető alvás a regenerálódás időszaka. A legideálisabb elalvási idő este 11 óra előtt.

10. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek. (Főleg a kalcium-magnézium, kálium, mangán, vas, foszfor, szelén, E-, C-, D-, B-komplex vitaminok). Az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthetnek.

11. Az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthetnek.

11. Több időt kell tölteni a pozitív kapcsolatokkal, akik lelki feltöltődést adnak.

12. Szeretet energia és a mosoly energia nagyon hatásos. Használd önmagad, s mások életében..

13. Sok-sok kellemes, pozitív dolog, érzés, gondolat, vizualizáció, szuggesztió. Pozitív élmények és siker-élmények.

14. Friss (vitális ionokban gazdag) levegő - Ahhoz, hogy bekerüljön a sejtekbe, ahol szükség van rá, először ionizálni kell, vagyis aktív oxigénné (vitális ionokká) kell átalakítani. Az egészséges alpesi levegőben mintegy 30 000 vitális ion van egy köbcentiméter levegőben, míg egy átlagos helyiségben többnyire már csak 300. A vitális ionok koncentrációja az autóban lévő levegőben viszont többnyire már csak 30-50. Emiatt a testben már csak erősen redukált formában mehetnek végbe az életfolyamatok, amit mi energiahiány és kimerültség formájában érzékelünk. Az autósok közmondásos ingerültsége is nagyrészt a vitális ionok hiányára vezethető vissza. Különösen öregkorban is áldásos a vitál-iongenerátor alkalmazása, mert ilyenkor jócskán gyengül az oxigénértékesítés hatásfoka.

15. Folyadékpótlás - A víz nem csupán testünk egyik fő alkotóeleme (testtömegnek nagyjából a kétharmada), de számtalan biokémiai folyamatban vesz részt. Biztosítja a megfelelő vérnyomást, részt vesz az emésztési és felszívódási folyamatokban, a salakanyagok kiválasztásban, vitaminok felszívódásában. Ezért energikusabbnak, életerősebbnek, boldogabbnak érezzük magunkat már intenzív, tudatos folyadékpótlás hatására. Segíti a testhőmérséklet szabályozását és az egészséges sav-bázis egyensúly megtartását. Kevés víznél a salakanyagok elszállítása nem megy végbe optimálisa ezért elsalakosodik a szervezet. A folyadék hiánya befolyásolja a belső egyensúlyt, és nem csak a fizikai, de a szellemi teljesítményt is hátrányosan érinti. A víz energia és információ hordozó is, ezért kell jó energetikai minőségűt inni. Tiszta víz fogyasztása nem elegendő, mert a víz egy része nem épül be a szervezetbe, hanem a veséken keresztül vizelet formájában távozik. Ezzel ellentétben a ionos ital speciális molekulái nagy hatékonysággal épülnek be, szívódnak fel a sejtekben. Minden esetben elegendő folyadékot kell innunk, hogy megkönnyítsük a vesék munkáját, azaz normális esetben legalább 2,5 l, terhelés esetén ennek megfelelően többet. Stressz, energiahiány esetén jóval több folyadékot kell egy ideig bevinni a szervezetbe. Valamint edzést, versenyt követően alapelv, hogy a mozgás közben létrejött súlyvesztés 150%-át kell folyadékkal pótolni.

 

,,Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető.”
,,A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni.”
,,Minden pozitív gondolat a jó irányba hajt."

,,Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé." ,,A pozitív felfogás minden jóság gyökere. Nincs olyan, hogy bármi jóság ne történne meg, ha ott van közel a pozitív hozzáállás.” Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz. Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, azzá válik, azzá ,,rezeg”. ,,Tartsd a szemed a célon akadálykor. Amit szeretnél, arra koncentrálj.
A sikeresek arra gondolnak, amit akarnak.  A sikeresek lejátsszák magukban a sikert.
A sikeresek látják a sikereik következményét.” ,,Tégy valami jót ma valakiért.”

 

16. Savtalanítás - A sav-bázis egyensúly az egész szervezet minden funkciójának alapja. A fokozódó elsalakosodás miatt egyre nehézkesebbé válik az egyes sejtek ellátása. A szervezet a vérnyomás növelésével próbál javítani a helyzeten, hogy ellensúlyozza az erek nehezebb átjárhatóságát. Ha ilyenkor csak vérnyomáscsökkentőt szedünk, csökken ugyan a vérnyomás, de ez csak ront a helyzeten. Elsavasodás okozói: negatív gondolatok, élmények, kevés mozgás, rossz légzés, kevés folyadék, vagy éppen kevés idő a friss aktív ionban gazdag levegőn, kevés gyümölcs, savasodást okozó ételek, helytelen-nem megfelelő rágás. Akkor is fel lép erős túlsavasodás, ha a fehérjét, tehát a húst, a halat, szárnyasokat, a tojást és a tejtermékeket, szénhidrátokkal, például krumplival, rizzsel, tésztával, vagy kenyérrel együtt fogyasztjuk. Az elsavasodás következményei: rossz hangulat, energiahiány, depresszió, bőr és szervi betegségek, motivációhiány stb. A túlsavasodás a karrier egyik legnagyobb akadálya is. A test elsavasodásának elterjedt következménye a vegetatív acidózis, melynél a test olyan mint a rossz autó, melynek túl magas az alapjárata, anélkül, hogy munkát végezne, sok energiát fogyaszt. Ez a túlhajszoltságban mutatkozik meg, fáradt az ember és nem leli nyugalmát, és fokozott stresszhajlama van. A menedzsereknél legtöbbször nem is a stressz hanem a test elsavasodása okoz infarktust. Reggel bőséges mennyiségű, lehetőleg egy liter folyadékkal bejuttatni a bázisokat, hogy ne csak semlegesítsük, de ki is mossuk a felgyülemlett savakat, mielőtt ennénk valamit. Bázikus hatású növényi készítmények: pl. spirulina, virágpollen vagy hajtás, burgonya, banán, dinnye. Nemcsak a test savtalanítása lényeges, de szinte még ennél is fontosabb az ásványi anyagok újraépítése, amely a savtalanítást követi. Savtalanítás hatására energikusabbnak, életerősebbnek, könnyebbnek, tisztábbnak, elégedettebbnek, kiegyensúlyozottabbnak és boldogabbnak érezzük magunkat.

 

17. Napi 30 - 40 perc intenzív mozgás. pl. futás, kerékpározás, úszás - Az oxigénfeleslegben végzett mozgás hatására testünk endorfinokat szabadít fel, ami az agyban termelődő "boldogság hormon". A mozgás bizonyítottan oldja a stresszt, növeli a vágyat, erősíti az immunrendszert. Hatására a szervezet ereje, állóképessége, fittsége növekszik. Javítja a tüdő és a szív működésének hatásfokát, a vérkeringést, s ezáltal az (sejt)anyagcserét is. Az oxigén és a tápanyagok hamarabb jutnak el a sejtekhez, A dohányzás, az erőtlen légzés, a stressz korlátozzák az oxigén bevitelt, így a glükózok erjedni kezdenek, és ,,erjedési mezők” alakulnak ki, melyeket a mozgással fel lehet oldani. A fizikai aktivitás elősegíti a termelődését azon agyi ingerület-átvivőknek, amelyek a jókedvért felelősek.

18. Fehérje - A fehérje a test fontos építőanyaga.  Ügyelni kell a fehérje minőségére, amelynek minél több esszenciális aminosavat kell tartalmaznia. Különbséget kell tennünk olyan aminosavak között, amelyekre a kötőszöveteknek van szükségük, (ilyen pl. a prolin vagy a cisztin) és az izomaminosavak közt (valin, izoleucin vagy leucin) vagy pedig az agy és az idegek számára nélkülözhetetlen aminosavak közt (fenilanilin, tirozin, triptofán, metionin és hisztamin). Van, akinek bőségesen van izomfehérjéje, de kevés az idegfehérjéje és ezért nem boldog.

19. A sikerhez célirányos, koncentrált energiagazdálkodás kell. A tudatos energia-felvétellel stabilizálhatjuk energetikai egyensúlyunkat, erősíthetjük életenergiánkat, és harmonizálhatjuk a testet, a lelket és a szellemet. A tudatos energia-felvétel növel mindent. Hibás energiagazdálkodás következményei: csökkenő teljesítmény, motivációhiány, kedvetlenség, diszharmónia, gyengeség, korlátozott alkotóképesség, kimerültség, gátoltság, ingerültség, betegség.

20. Vonzás törvénye. (Rezgsés törvénye). Ami ma vagy, tegnapi gondolataidból ered, és amit most gondolsz, holnapi életedet formálja. Életünk az elménk teremtménye. Egyszerre csak egy gondolatot lehet az elménkben. Vigyázzunk rá hát, hogy az az egy pozitív legyen. Jó gondolat helyébe jót várj. A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket. Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg. Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet. Sokkal nagyobb ereje van a gondolatoknak, mint ahogyan azt sokan gondolják! Tudatosan oda kell rájuk figyelni. Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka. A jóindulatú gondolatok, szavak és cselekedetek lenyugtatják a tudatot, megszabadító felismeréseket hoznak, és az ilyen kellemes visszajelzések még több jó cselekedetre motiválnak. Az út tehát a bölcsességhez vezető pozitív benyomások felhalmozása, mely egyre több jót termel. Végül minden egyezni fog; bárhová is nézünk, csak tisztaságot találunk. S ekkor belül csak boldogság lesz, kívül pedig beteljesülés.

,,Ezek az ötletek mind abban segítenek, hogy emeljék rezgésszintünket, így ezáltal pozitív változást hozzanak életünkbe.”

 

,,A boldogságkutatás megmutatja, hogy aki „jó életre” vágyik, annak jót kell cselekednie.”

 

,,A negatív energia legnagyobb ellensége az optimizmus.

Minél pozitívabb vagy, minél magasabb a rezgésszinted,

annál több jó esemény történik veled.”

 

,,A bőség tudás, és lelkiállapot.

Tudás - hogy minden, amire csak szükséged van, rendelkezésedre áll, elérhető számodra -, és egy örömteli lelkiállapot együttese, az az érzés, hogy minden, amire vágysz, a megfelelő pillanatban megérkezik hozzád.

Igazából tehát egy tudatállapotot jelöl, és az ebben a tudatállapotban való működésed tudja megteremteni. Lássuk, hogyan!

Minden a tiéd lehet!

Az Univerzum határ nélküli bőséget tud biztosítani számodra életed minden területén, mert ő maga a Bőség.

Az, hogy ebből mennyi érkezik el hozzád, nem a sorstól, a véletlentől, vagy magától a Jóistentől függ,

hanem tőled.

A mindenhol, és mindenkire egyformán ható Kozmikus Törvény, a Rezgés, vagy Vonzás Törvényének a megfelelő működtetésétől.”

 

  • túl sok olyan negatív gondolatunk, és érzésünk van,

             amelyik csökkenti a szándékunk energiáját, pl. úgysem jön össze rá a pénz, ...nincs időm erre stb. ...nekem sosem sikerül...stb.- így az elindított óhajunk ellen kezdünk el energiákat termelni,

  • és túl kevés bennünk mindaz, ami növelhetné,

            mint pl. a szenvedély, lelkesedés, öröm, bizalom, hit.

Ráadásul sok esetben nem megfelelő a rezgésszintünk, azaz nem vagyunk eléggé szeretetteljesek, és pozitívak, ill. amikor kibillenünk a harmóniából, akkor nem tudjuk rövid idő alatt helyreállítani azt. Ezek miatt nem vagyunk képesek biztosítani

 

Az életedben azonban csak akkor fog tudni fizikailag megjelenni,

ha a számodra szükséges dolgot magadhoz vonzod.

Azaz az uralkodó gondolataid, és érzelmeid rezgésével azonos hullámhosszra kerül,

majd elegendő energiát kap a megvalósuláshoz.

Azaz fönntartod és táplálod az adott frekvenciát.

Milyen nyelven veszél az Univerzum?

Az Univerzum minden pillanatban veszi a rezgésedet, és garantáltan igazodik ezekhez a jelekhez.

Az univerzum nyelve az uralkodó rezgésekből (érzelmekből, gondolatokból) érzékelhető információ.

Ha érzéseid és gondolataid a „nincs" körül forognak, akkor a hiány teremtődik, azaz nem is lesz.”

,,Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető.”

,,A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni.”

,,Minden pozitív gondolat a jó irányba hajt."

,,Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé."

,,A pozitív felfogás minden jóság gyökere. Nincs olyan, hogy bármi jóság ne történne meg, ha ott van közel a pozitív hozzáállás.”

,,Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz.”

,,Magas rezgéslemezen maradni reggeltől.”

,,Az ember nem más, mint amit egész nap gondol.”

,,Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik.”

 Bízz a meditáció csodájában!   

,,Életed körülményei csupán rezgésbeli állapotjelzők.”   

Az vagy, amennyi energiád van.

„Azon a napon indulsz fel a csúcsra, amelyen teljes felelősséget vállalsz és felhagysz minden mentegetőzéssel.”

,,A célod elérése arról szól, hogy mindig összhangban maradj azzal, amire vágysz.” 

 ,,Azért nem kaptad meg eddig, mert más rezgésen vagy a vágyaddal.”

,,Hozd ki a jelenből a legtöbbet, és a jövőd jobb lesz.”                  

 ,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!”        

 ,,Ha hozzáértően kezeljük a jelent, a jövő önmagáról gondoskodik.”

,,A cél olyan, mint a Sarkcsillag. Ráállítod az iránytűdet, és amikor letérsz az utadról, segít visszatalálni.”

,,A sportban és az életben is arra kell összpontosítanod, amit akarsz!”

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény.     

Aki igazán el akar érni valamit, az nem ér rá ,,tökölni.

,,Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit el akarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni.”

,,A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk.”

,,Csak úgy javíthatsz egy helyzeten, ha jobban érzed magad, amikor rá gondolsz. Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük. „

,,Fontos szerepe van önmagunk buzdításának és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal.”

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod.”       

,,Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk. A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk. Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el.” 

,,Maradj magas rezgéslemezen egész nap.”

,,A blokkolt negatív érzelem a vád. Van egy valaki, akit még mindig vádolnak valamiért. Van valaki, akit nem akarnak elengedni a horogról, mert az az átkozott elkövetett valamit ellenük. Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját. Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk… Akkor gurulunk méregbe, ha úgy érezzük, várakozásainkat meghiúsították.” ,,A negatív érzelmek oka, az önmagunk vagy mások felé irányuló vádaskodás, hibáztatás, ítélkezés.”

,,A rendezett harmonikus életvitel, rendezett harmonikus gondolkodást takar.”

,,Tudod, hogy mikor hozol jó döntést? Amikor a szívedben béke van.”

Maradj csak szemlélődő, ne ítéld meg!

Ne menj bele a kétes (vagy negatív kimenetelű) érzelmű dolgokba, helyzetbe.     

Akivé akarsz válni, olyan emberek, társaságában legyél, legyél velük minél több órát, napot, hetet, hónapot, s hasonlóvá válsz.

,,Annak, hogy az életünket jobbá változtatjuk egy nagy része abból áll, hogy kidobáljuk azokat a dolgokat, amik többé nem szolgálnak minket, vagy nem képviselnek értéket az életünkben.
A pozitív dolgok akkor történnek, amikor eltávolítjuk magunkat a negatívaktól!”

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd.

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja.

,,A cselekedet mindig abból születik, amit erőteljesen kívánunk.”

A megfelelő irányú és erejű vágy, akarat csodákra képes.

Semmi sem éri meg azt az árat, amit nem meditatív békével szerzel meg.

Koncentrálj oda. Odafigyelés a pozitív dolgokra, így ez marad benned.

Amilyen szinten vagy, azt vonzod. 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el.

,,Az önbizalom a kulcsa minden sikernek. legyen az párkapcsolat vagy éppen munkahely. Önbizalom alapja viszont a biztos tudás és képesség, készségek."

Amit beteszel a napjaidba, az jön ki - gondolat, tettek, pl. meditáció, nyugalom, kipihentség, akarat, szeretet.

Amire, ahová irányítod a figyelmedet, - az a fontos!

Amit ma teszel, az meghatározza a holnapi napodat, amit a héten teszel, az meghatározza a jövő hetedet, amit ebben a hónapban teszel, az meghatározza a jövő hónapodat.

A jó dolgok, mint pl. a meditáció, a pihenés, a nyugalom, a nyugodt cselekedetek - minden egyes és a sok, változást hoznak, megváltoztatnak.

Amit órákon, napokon, hónapokon át hall, lát, olvas, gondol, érez az ember – ezzel úgymond átszuggerálja, áthipnotizálja magát.

Van, hogy napi többször - 4-5 ször legalább - , s van hogy órákon át csináld, érezd, halld, lásd tudatosan (odafigyelve) vagy épp tudattalanul, azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, ha szokássá válna, s tegyél így azokkal a dolgokkal is, melyekről tudod, hogy pozitív hatással vannak rád.

Tudatosan használd a pozitív szavak, mondatok, gondolatok erejét perceken, félórákon, napokon, hónapokon át.

Mindennapi 2 órás pozitív tevékenységnek, hosszútávon, sorsfordító hatása van.

,,Tudd mit vonzasz magadhoz ezzel a gondolattal, érzéssel.”

Ha igazán akarsz valamit, akkor nem ragadhatsz le a sérelmes, negatív dolgoknál, ki kell lépned belőle, tovább kell lépned, - a célod, a tiszta, boldog energiák felé.

Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, …elindul feléd.

Minden jó következmény, a jó okok felhalmozódásának a következménye.

,,Az ember rájön, hogy amint megváltoztatja gondolatait a dolgokról és más emberekről, a dolgok és más emberek megváltoznak vele szemben... Radikálisan változtassuk meg gondolatainkat, és elfogunk képedni, milyen hatással lesz életünkre. Az ember nem azt vonzza, amit szeretne, hanem ami rá hasonlít... Az istenség, amely sorsunkat alakítja, mi vagyunk. Saját magunk... Amit az ember elér, az gondolatai egyenes következménye... Csak akkor emelkedhetünk fel, győzhetünk és lehetünk sikeresek, ha gondolatainkat is felemeljük. Csak akkor maradunk gyengék, alávetettek és nyomorultak, ha nem vagyunk hajlandóak gondolatainkat felemelni.”

,,Tudatának megnyitásával és irányításával mindenki maga határozza meg azt a szintet, ahol él. Mindenki maga határozza meg önmaga értékét, és annyi tiszteletet kap, amennyit önmagának megad. Az okos a saját hibáiból tanul, a bölcs mások hibáiból, a bolond viszont sem egyikből, sem másikból. Nem kellemes dolog pancsernak lenni. Ha tehát képességeink szinte korlátlan lehetőségét optimálisan fel akarjuk használni, mindenekelőtt ajánlatos "gondolatkúrát, mentális diétát" tartani. Mindössze annyit kell tennünk, hogy négy héten keresztül lehetőleg csak pozitív gondolatokat fogalmazzunk meg, pozitív módon nyilatkozzunk meg, érezzünk és cselekedjünk, keressük pozitív kisugárzású emberek társaságát, legyünk minél többet ilyen környezetben, engedjük, hogy pozitív szokásaink alakuljanak ki, és ezek megerősödjenek, keltsünk életre magunkban pozitív érzéseket, lehetőleg pozitív dolgokról olvassunk, és pozitív dolgokat nézzünk. Ezzel egy időben próbáljuk meg félelmünket, a stresszt, a bűntudatot, az aggodalmat, a kétséget, a haragot, az önsajnálatot és mindenfajta izgatottságot lehetőleg azonnal átalakítani. Hasonlóképpen törekedjünk arra is, hogy a betegségekre, a szegénységre vagy akár a véletlenre vonatkozó gondolatainkat azonnal tudatosítsuk és feloldjuk. Reggel és este végezzünk alapos "lelki higiéniás gyakorlatot", napközben pedig találjunk alkalmat és idõt az elcsendesedésre. Valahányszor látogatónk érkezik, vagy megszólal a telefon, koncentráljuk tudatunkat, azaz tudatosítsuk magunkban, kik is vagyunk valójában, és ezzel az "élesre állított" tudattal cselekedjünk. Próbáljuk meg ezt a "kúrát" fegyelmezetten négy héten át folytatni. Az eredmény meg fogja gyõzni önt a lelki higiéniás kúra helyességéről, s ez végül szokássá válik majd.”

 ,,Amin a siker múlik, az valójában az a képesség, hogyan használjuk fel a jelent, hogy előkészítsük a jövőt."

,,Mindenki a győzelemről álmodik, de a bajnok felkel és elmegy edzeni.”

,,Gondoljunk példaképünkre. Idézzük lelki szemeink elé őt, miközben olyat tesz, amit mi is szeretnénk megtenni.”

,,A legtöbb ember nem tud uralkodni a kívánságain, mert nem ura a gondolatainak. Mindenfélén töprengenek, szétszórják alkotó gondolataik csodálatos potenciálját, pedig azt koncentráltan egy célra kellene irányítani, mert ily módon bármit elérhetünk, amit csak el tudunk képzelni. Nagyon kevés ember van tudatában annak, hogy a gondolatai milyen nagymértékben alakítják a valóságát. Alig akadnak olyanok, akik önállóan gondolkodnak. A legtöbben - anélkül, hogy tudnának róla - mentális lemezeket tesznek fel, vagy a számukra felkínált gondolatokon kérődznek ahelyett, hogy a saját gondolataik erejével szembeszállnának ezekkel és önmaguk alakítanák az életüket.”

,,Ha a napod minden percében kristálytisztán a szándékaidra koncentrálsz, azzal erős teremtő energiákat mozgatsz meg.”

,,Tudnod kell, hogy ezek a teremtő energiák folyamatosan működnek. Amikor nem a vágyaidra összpontosítasz, akkor ezek az energiák, szertefolynak és azokat a koncentrálatlan gondolataidat valósítják meg, amelyek éppen a fejedben vannak…Amire fókuszálod a tudatodat abból kapsz újra és újra egyre többet és többet. Épp ezért fontos mindennap megtisztítani a szándékaidat, és pozitívan tartani a gondolataidat. Érdemes reggelente végiggondolnod, hogy mi az, amit ma el akarsz érni. És érdemes a nap minden pillanatában figyelni a szándékaidra, és feltenni magadnak a kérdést:: mit vonzok magamhoz ezzel a gondolattal?”

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el.

Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, azzá válik, azzá ,,rezeg”.

,,Ha sikerül előnyös szokásokat kialakítanunk az egészséges életmódra, a pihenésre, a helyes döntésekre, a hatékony tanulási és munkamódszerekre vonatkozóan, szinte bizonyosra vehető, hogy mindez együtt a siker és a boldogság szokásának elsajátítását jelenti.”

,,Szereted az életet? Akkor ne tékozold az idődet, mert ez az, amiből életed szövete összeáll.”

,,Gyakori tapasztalat, hogy ha hozzáértően kezeljük a jelent, a jövő önmagáról gondoskodik.”

,,Az életminőséged legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat. Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni. Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét. Amikor gondolsz valamire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye szerint megjelenik az életedben.”

,,Bármivel foglalkozz is, egyedül az elszántságon múlik minden. Ha valóban el akarsz érni valamit, minden bizonnyal el is fogod érni. Ha jó akarsz lenni, jó leszel. Ha gazdag akarsz lenni, gazdag leszel. Ha művelt akarsz lenni, művelt leszel. De csak akkor, ha igazán akarod ezeket, ha mindennél jobban akarod, ha nem akarsz még száz különféle dolgot ugyanolyan nagyon.”

,,Csak a begyakorolt ismeret marad meg”- Szokássá kell alakítani.

Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait.”

Van, hogy: "El kell felejtenünk a napok és az órák fogalmát, hogy jobban odafigyelhessünk a percekre." De van, hogy éppen órákban, hetekben, hónapokban kell gondolkozni.

 

.,Ha te negatívan reagálsz életeseményekre, azt te valahol megtanultad az életben. A pozitív gondolkodást és hozzáállást ugyanígy megtanulhatod.”

Tartsd tisztán a tudatodat és a testedet.

Maradj csak szemlélődő, ne ítéld meg! Ne ítéld meg, maradj csak szemlélődő.

,,Ha sikerül megszerveznünk gondolkozásunkat, képesek leszünk megszervezni és irányítani az életünket.”

,,Az elme szervezettsége azt is jelenti, hogy a gondolkozásnak határozott célja van.”

A sikereid attól függnek, hogy milyen szokásaid vannak. Hogy milyen szokásod van aznap.

,.A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.”

,,Csak ok-okozat van. Ha megváltoztatjuk az okot, megváltozik az eredmény is.”

,,A mentális-, lelki hozzáállás megváltoztatása egyéni és belső munka. Ha a gondolkodásmódod rendben van, az életed is rendben lesz – függetlenül attól, jelenleg milyen környezetben élsz. Az egyéni körülményeidet a szokásos gondolataid alakítják – a Te életed, a Te felelősséged.”

,,Az életben nincsenek megoldások, csak mozgásban lévő erők, ezeket kell előidéznünk, s a megoldások követni fogják őket.”

A vonzás törvénye szerint olyan embereket vonzunk magunkhoz, akik nagyon hasonlítanak hozzánk. Belül! Ha meg akarjuk változtatni kapcsolatainkat, az az első lépés, hogy változtassuk meg kapcsolatunkat magunkkal. A külső kapcsolatok ezt tükrözni fogják. (Brian Tracy)

,,A történelem egyik legnagyobb felfedezése, hogy azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz. A körülményeid a belső világodat tükrözik.

Egy felmérés során: 350 ezer embertől kérdezték meg, hogy mire gondol épp most?

A legnagyobb jövedelemmel rendelkezők felső 10%-a mind ugyanazt válaszolta: Ők idejük nagy részében arra gondoltak, amit akarnak, és arra hogyan fogják elérni.

Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit el akarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni.”

,,.Ha 17 másodpercig összpontosítasz valamire, működésbe lép az annak megfelelő rezgés. 
Majd ahogy az összpontosítás nő, a rezgés pedig tisztábbá válik, a Vonzás törvénye még több odaillő gondolatot juttat el hozzád.

És ha képes vagy egy egészen rövid ideig, mindössze 68 másodpercig zavartalanul összpontosítani egy adott gondolatra, a rezgés elég erős lesz ahhoz, hogy elindulhasson a megnyilvánulás felé. 

Ha újra és újra visszatérsz egy letisztulsz gondolathoz, és képes vagy legalább 68 másodpercig arra koncentrálni, akkor ez a gondolat rövid időn belül uralkodó gondolattá válik benned. 
És ha egy gondolat uralkodóvá válik, mindaddig azzal összhangban álló jelenségeket fogsz megtapasztalni, míg meg nem változtatod.”

,,Vágyad azért nem teljesült még, mert olyan rezgésállapotban tartod magad, amely nincs összhangban vágyad rezgésével. CSAK, ÉS KIZÁRÓLAG EZ AZ OKA! Fontos, hogy megértsd, hogyha megállsz és elgondolkozol a dolgon, vagy ha egy pillanatra megpihensz, és megvizsgálod mit ÉRZEL, pontosan beazonosíthatod a benned rejlő ellentmondásokat. Tehát mindössze annyit kell tenned, hogy erőlködés nélkül és fokozatosan, apránként elengeded az ellenállást szülő gondolataidat, az egyedüli gátló tényezőket. Egyre növekvő megkönnyebbülésed jelzi majd, hogy feladod az ellenállást - éppúgy, ahogy korábban a fokozott feszültség, a harag, a kielégületlenség és az ehhez hasonló érzések azt jelezték, hogy egyre csak erősítetted az ellenállást.”

,,Amilyen szinten vagy, azt vonzod.”

,,Tudatunk rezgésének emelésével olyan erőket és képességeket ébresztünk ekképpen bennük, amelyek létezéséről korábban tudomásunk sem volt. A szó szoros értelmében „felébresztjük” az emberben rejlő jót, ekképpen mi magunk válunk „gyógyszerré” a többiek számára – és áldássá az egész világ számára.”

,,Aki tudatát magasabb rezgésszintre hozza, ezzel természetesen az alacsonyabb tudatszint ellenreakcióját hívja életre, ám ha továbbra is magasabb szinten tartja magát, ez az ellenreakció nem érhet fel hozzá.”

…Mindenki csak azt tudja magához vonzani, ami pillanatnyi rezgésének megfelel. A félelem tehát magához vonzza azt, amitől félünk. Viselkedésünk meghatározza a körülményeinket. A hasonló hasonlót vonz magához, és általa megerősödik. Két különböző dolog taszítja egymást. Az erősebb meghatározza a gyengébbet, és önmagához hasonlóvá teszi. Minden rezgés átadja a benne lévő energiát a hozzá hasonló rezgésű testnek. Test és lélek ekként erősíti egymás rezgését és ezzel a velük egylényegű energiát.”

,,A legtöbb ember abban a tévedésben él, hogy azt gondolja: Magamhoz vonzom mindazt, amire szükségem van az életben! Az egyik dolog amiben mélyen hiszek:hogy nem azt vonzod magadhoz amit akarsz, hanem azt, ami vagy! Ami vagy!"

A TEREMTÉS ALAPJAI:

- Te teremted a saját valóságod.
- A valóságodat nem a szavaiddal, vagy a tetteiddel teremted, hanem a rezgéseiddel, viszont a rezgéseid késztethetnek szavak kimondására és cselekvésre.
- A rezgéseid maguk a gondolataid.
- Ha megváltoztatod a gondolataidat, megváltozik a rezgésed is és ezzel a valóságod is.
- Rezgéseid irányáról -folyamatban levő teremtéseidről- az érzelmeid adnak pontos visszajelzést.
- Egyszerűen megfogalmazva: ahogyan általában érzed magad, olyan az életed is.
- Szabadságodban áll bármit, bármikor megváltoztatni. (Abraham-Hicks)

,,Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik."

,,Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel.”

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco, a dalai Láma)

Telítettség. Ha elér egy bizonyos telítettségi lelki-testi szintet egy vágy, érzés, akarat, gondolat, akkor el kezd megvalósulni. Ezért sok-sok jót, pozitívat gondolni, tenni, újra meg újra.

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember.

Ahogy az ember a testét ,,eteti” mindennap, ugyanúgy a lelkét is táplálnia kell nap mint nap többször pozitív dolgokkal, sikerélményekkel, olyan dolgokkal melyek örömet, kellemes érzéseket okoznak, olyan helyzetekkel melyekben önmaga lehet.

A testi, lelki, és szellemi táplálékod okán a vonzás és rezgés törvénye meghatározza, hogy mit veszel észre a világból, s hogy milyennek látod a világot!

Amilyen a tested, lelked, szellemed, érzelmeid, gondolataid, tapasztalataid, és amilyen a lelki-, szellemi-, tudat szinted, az meghatározza, hogy milyen kérdéseid, milyen gondolataid lesznek az életben, s egyúttal meghatározzák, hogy milyen válaszokat kapsz, milyen, melyik ,,válaszokat” hallod meg.

Aki te vagy éppen, ami te vagy éppen, amilyen az érzelmi világod, a gondolatvilágod, a ,,rezgésed” éppen, az meghatározza, hogy milyen tapasztalatokban, élményekben lesz részed.

Légy tudatos, légy nyugodt, meditatív, boldog, jóságos, együttérző, megértő, támogató, kedves, sugárzó. Légy ajándék, légy áldás és bőség magadnak és másoknak.

Sokat TETTÉL azért, hogy elérd az álmod? Sokat TETTÉL azért, hogy ne érd el az álmod?

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni - fog kijönni

A megfelelő irányú és mértékű akarat és vágy csodákra képes.

Produkáld a következményt, s megjelenik az ok. Produkáld az okot, s megjelenik a következmény.

,,A vonzás törvénye kimondja, hogy minden ember egy élő mágnes, amely ellenállhatatlanul magához vonzza azokat az embereket és körülményeket, amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Tudjuk, hogy a világegyetemben minden energia, a vibrálás állapotából származik. Minden vibrál.

Aztán létezik egy kisugárzási törvény, hogy minden vibrálás és kisugárzik belőlünk. Mindig magunkhoz vonzzunk pozitív, vagy negatív embereket, körülményeket, olyanokat amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Ezért rendkívül fontos, hogy arra gondoljunk, amit el akarunk érni, amire vágyunk, nem pedig arra amit nem akarunk.

Megfelelés törvénye. Amilyen belül, olyan kívül! Ez azt jelenti, hogy a külvilág egy tükör.
Ami vissza tükrözi mindazt, ami belül van. A belső történések külső történésekben tükröződnek.

Ha változtatni akarunk külső világunkon, előbb belső világunkat kell megváltoztatni.

Ha belül jól érezzük magunkat, kapcsolataink zökkenőmentesek.

Kapcsolataink minősége megbízhatóan tükrözi belső személyiségünk minőségét.

Ha sikeresebbek akarunk lenni a külvilágban, sikeresnek kell lennünk belső világunkban is.

A külső világot, sosem tudjuk kívülről megváltoztatni, nekünk kell megváltozni belülről. Máshogy kell gondolkozni, csak akkor indul meg a külső változás. Azzá leszel amire gondolsz! Változtasd meg a gondolataidat és megváltozik az életed.”

,,Tudjuk, hogy a Vonzás Törvénye egyszerűen azt mondja ki, hogy hasonló rezgések vonzzák egymást és különböző rezgések pedig taszítják egymást. Más szavakkal soha nem fogsz gazdagságot bevonzani az életedbe, ha folyamatosan ellentétes vagy annak ellentmondó rezgést bocsátasz ki. Semmi esély nincs rá. Ebből az is következik, hogy sosem fogsz magas energiájú eredményre jutni alacsony energiájú rezgésszintről. …

Lehet tökéletes társad vagy egy működésképtelen kapcsolatod. Te vagy az, aki választ (vagy nem választ) a FIGYELMED és a FÓKUSZOD által. És mivel az energia oda áramlik, amire a figyelmed irányul, azt fogod megtapasztalni életedben.”

Minél több pozitív hatás ér (ez az egyik legfontosabb dolog a boldogsághoz), annál boldogabb lesz az életed. Ezért növeld a kedves szavak, jó cselekedetek, és a kellemes benyomások mennyiségét. Mindennap kellemes benyomások sokaságát szerezd magadnak. Tehát SOKASÁGÁT! De soha ne feledkezz el az elegendő pihenésről, mert ez minden kulcsa!

Szokássá kell tenni, szokássá kialakítani a dolgokat. A szokás a lényeg, s ahhoz 20-40 nap kell, pl. 20 napig ne merítsd ki magad, tele legyél energiával vagy 20 napig pozitív szavak. Szoktasd magad a pozitív dolgokhoz, gondolatokhoz, cselekedetekhez, élményekhez, a lényeg a hozzászoktatás hosszútávon jót tesz, és hozzászoksz.

A boldogság, az öröm, a kellemes érzések, érzelmek - pl. szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapot, ezt az állapotot kell előidézni, megteremteni magunknak, s másoknak tetteink és szavaink által. Mert mindannyian újra át akarjuk élni a boldogság, az öröm, a kellemes élmények, érzések, érzelmek - pl. szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapotot.

A siker mögött egyetemes törvényszerűségek és örökérvényű igazságok vannak, amelyeket minden kor újra és újra felfedezett magának.

A siker tervezett munka eredménye.

,,A boldogság, az egészség és az anyagi jólét sosem véletlen műve.Jobb, ha tudod: céltudatos tervezés, valamint az Ok és Okozat Törvényének tisztelete áll minden siker mögött.

Az Ok és Okozat Törvénye így szó: „Minden oknak van okozata." Azaz semmi sem történik következmények nélkül.

A törvény azt is kimondja, hogy „Minden okozatnak oka vagy okai vannak."

Bizonyos dolgokat megtéve bizonyos eredményeket kapsz.

A Biblia szerint „a mit vet az ember, azt aratándja is".

A szabály röviden a következő: Ha sokszor egymás után pontosan ugyanúgy cselekszel, mint azok, akik sikeresek lettek, előbb-utóbb te magad is garantáltan sikeres leszel. Vagy megfordítva, ha nem azt teszed, amit a sikeresek, te se számíts sikerre.

A siker nem a véletlen műve. Nem szerencse, hanem tervezett munka eredménye. Ugyanis a sikerre is igaz az Ok és Okozat Törvénye.

A nagy felfedezés - Az emberiség történelmének talán a legnagyobb felfedezése - a vallások, a filozófia, a metafizika és a pszichológia alapvető törvényszerűsége - a következő: a gondolataink jelentik az okokat, a körülmények pedig okozatok. Azaz a gondolataid teremtik meg a valóságodat. A világot tehát nem olyannak látod, mint amilyen, hanem olyannak, amilyen te magad vagy. Bárhová is nézel, magadat látod. Szélesebb értelemben véve a „kinti világ" tükre mindannak, ami benned van. Minden, amit magadban gondolsz, visszaköszön rád odakint. Ha tudni akarod, hogy mi történik egy ember fejében, elég, ha megnézed, hogy mi történik vele az életben.

A Megfelelés Törvényét - amely kimondja, hogy miként bent, ágy kint, azaz „külső világod megfelel a belső világodnak" - nem lehet megsérteni, legalábbis hosszú távon nem. Sohasem szerezhetsz és tarthatsz meg tartósan valamit kívül, amelyre nem készültél fel, és nem érdemeltél ki belül.

Vagy ahogy szokták mondani, ahhoz hogy sikeres légy, rendelkezned kell mindazzal, ami ehhez szükségeltetik. Nos, hogy elérj vagy megtapasztalj valamit kívül, szükségeltetik ennek a belső szellemi megfelelője. Külső világod megváltoztatásához belső világodon kell változtatnod.

„Ahhoz, hogy többet tudj magadénak, előbb te magadnak kell többnek lenned" — mondta Goethe.

Ha bármilyen területen a jelenlegitől eltérő életet akarsz élni, neked magadnak is meg kell változnod. Tanulnod, fejlődnöd kell, meg kell szerezned az általad vágyott élethez szükséges tapasztalatot, bölcsességet és tudást.” (Brian Tracy)

Akik jól használják az agyukat, akiknek jó az észjárásuk, akiknek megfelelő a szemléletük, azokból lesznek a kiemelkedően sikeres emberek, a milliomosok, a boldog és elégedett életet élők. (Braskó Csaba) 

,,A jövőnk attól függ, hogy kik vagyunk és hogy mit akarunk.”

 

Az Univerzum hatalmas ereje a Szeretet, használd önmagad és mások életében. A szeretet és a mosoly energia nagyon hatásos használd önmagad és mások életében.

,,Önmagunk biztatása és dicsérete is fontos dolog."

Tartsd a szemed a célon akadálykor.

Amit szeretnél, arra koncentrálj.

A sikeresek arra gondolnak, amit akarnak. A sikeresek lejátsszák magukban a sikert. A sikeresek látják a sikereik következményét.” ,,Tégy valami jót ma valakiért.”

 

,,A meditáció segít a belső egyensúly és a semlegesség kiépítésében és megtartásában, miközben ráállít a sorsod útjára, hogy ki tudd teljesíteni önmagad. Ha rendszeresen gyakorlod, tudatossá válsz a gondolataidra és cselekedeteidre egyaránt. A szavaid az igazságot képviselik majd, mélyre hatolnak és ösztönözni fognak másokat.”

Gyakorold akár alkalomadtán, ha pedig tartós változást szeretnél elérni, minimum 40 napig!

,,Becsüld meg azokat, akik körülvesznek, és boldogabbá teszik a hétköznapjaidat.”

A düh csak egy érzelem, ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad, s hogy rajtad maradjon, és hogy ő irányítson. ,,Olykor mérgesek vagyunk, ez normális dolog, de ne hagyjuk, hogy a düh vezesse a buszt. A düh maradjon csak szépen a busz hátuljában, vagy legalábbis olyan helyen, ahol a vezetőt nem zavarja. Ugyanis a düh, pocsék sofőr.”

,,Az érzelmeid nem véletlenszerűek, és nincsenek megírva a génjeidben.

Nagyrészt a napi cselekvéseidből és a megrögzött mentális szokásaidból származnak.

Megválaszthatod őket, sokkal inkább, mint azt valaha is gondoltad volna!

A pozitív érzelmi állapotok elérését, fenntartását és fokozását lehetővé tevő technikák és módszerek elsajátításával nemcsak a mentális egészséged fejlesztéséhez és kikezdhetetlenségéhez járulsz hozzá, hanem azt a képességedet is nagymértékben fejleszted, aminek a segítségével egyre több szeretet fogsz tudni átélni, ami hozzásegít, hogy sokáig élj kiegyensúlyozottan és egészségesen.”

Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet. Louise L. Hay

Az élet során bekövetkező pozitív változás kiindulópontját mindenki önmagában hordozza.

Boldogulásunk titka abban rejlik, hogy miképpen bánunk értelmünkkel, érzelmeinkkel és tudatunkkal. … Ha úgy érzed, kifosztottak, jegyezd meg jól: senki sem veheti el tőled, ami jog szerint megillet. Ha a tiéd, vissza is fog kerülni hozzád, amikor elérkezik az ideje. Ha valamit sosem kapsz vissza, azt nem neked szánták. Ezt el kell fogadnod, és élned tovább….
A jó vitorlázónak mindegy, hogy honnan fúj a szél, megőrzi uralmát (életének) hajója felett, és el fogja érni a célját. …

A siker nagysága egyedül annak a vágynak az intenzitásától függ, amellyel célja elérését kívánja. (Erhard F. Freitag - Az erő benned van)

,,A pozitív érzelmek nemcsak a jelenről szólnak, hatással vannak a jövőre is, tehát különösen fontosak az embert próbáló időkben."

Szenvedély az, ami segít előhozni a legmagasabb fokú kifejezését a tehetségednek.

A szenvedély a legnagyobb szerelmed. Szenvedély az, ami segít előhozni a legmagasabb fokú kifejezését a tehetségednek. Szenvedély, érdeklődés -- nem ugyanaz. Mondanád a kedvesednek, hogy „Jöjj hozzám feleségül! Érdekes vagy.

„Ha nagyszerű karriert akarsz, a szenvedélyed nyomában kell járni, követni kell az álmaid, követni kell, ami a legnagyobb elragadtatással tölt el az életben." - Larry Smith

,,Azzal együtt, hogy kedves és nagylelkű vagy,

váljál erőteljessé is, hogy ne ingadozz a kihívások közepette.”

A testi-lelki fittséghez a jó alvás is hozzátartozik.

A test és lélek egészsége, békéje a jó fizikai állapoton,- így a jó masszőrön is múlik.

,,Figyelek a gondolataimra, és csak pozitív és szeretetteljes gondolatokat engedélyezek magamnak."

A hatékony megoldások egyszerűek. Csak annak az elfogadása bonyolult, hogy én mindent meg tudok tenni, mindent.

Ha valahol határozott vagyok, akkor máshol is képes vagyok a határozottságra.

Egy dolgot szükséges eldönteni: hogy szeretnék-e boldog lenni. Hogy szeretnék-e békében lenni.

Mert ha szeretnék, akkor szívvel-lélekkel kell dolgozni, nem csak a munkámban, de az élet egyéb területein is. - Csernus Imre -

,,A feladás nem mindig azt jelenti, hogy gyenge vagy. Néha azt jelenti, elég erős vagy ahhoz, hogy elengedj.”

“Azzá válsz, amit csinálsz.”

Mindennapi döntéseink hatalmas szerepet játszanak abban, hogy kik leszünk és hogyan élünk holnap, jövő héten, vagy évek múltán.

,,A saját magunkhoz való viszonyunk javítása

párkapcsolatunk boldoggá tételének alapfeltétele.”
 

Minden embere korlátlanul hozzájuthat az univerzum energiáihoz,

ám az energiavámpírok képtelenek erre,

mert negatív gondolkodásukkal blokkolták a forrást,

és így embertársaiktól próbálnak energiához jutni.

 

Akkor azt mondom, mostantól fordítsd a figyelmedet arra,

        ami szép és jó és örömteli volt a kapcsolataidban, és érezz egyre több hálát ezért. A többit pedig felejtsd el!

Amire a figyelmedet fordítod, abból lesz mindig, egyre több. Akkor is, ha azért figyelsz rá, hogy elkerüld.

Az pedig, hogy mire figyelsz, mindig egy döntés.

 

Az energiaáramlás viszonylag egyszerű folyamat.

Energetikai terünket azok a gondolatok és érzések határozzák meg,

amelyek számunkra szimpatikusak,

amelyek közel állnak hozzánk,

amellyel azonosulni tudunk.

A pozitív érzések erősítik a teret, a negatív gondolatok gyengítik azt.

Gondolataink, érzéseink és életenergiánk nemcsak a testbe-elmébe zártan léteznek,

hanem a testet körülvevő energia térben is jelen vannak.

Normál körülmények között az energia is szabad áramlást mutat a magasabb koncentrációjú terektől a kevésbé energia dús terek fele.

Energetikai terünket elsősorban gondolataink és érzéseink határozzák meg,

amikkel azonosulunk.

A pozitív érzésekkel és gondolatokkal való azonosulás

erős energiateret hoz létre, míg a negatív érzések és gondolatok gyengítik ezt a teret.

 

Keresd meg, és engedd el az ezzel/ezekkel kapcsolatos maradék rossz érzéseidet (harag, csalódottság, fájdalom stb.)

Majd - ha szükséges - bocsáss meg.

Elsősorban a másiknak, de ha úgy érzed, akkor önmagadnak is.

Nem egyszer marad az emberben önvád azért,

hogy esetleg túl hosszú ideig maradt benne egy nem jól működő kapcsolatban, vagy túl gyorsan lépett ki belőle,

vagy, hogy valamit nem jól csinált és ezért romlott el, lett vége stb.

Végül a párkapcsolat tapasztalataiból vond le a tanulságokat. Például: Mit szükséges jövőben másképp csinálnod?

 

Szeresd magad!

Második lépésként azt tanácsolom,

kezdd el értékelni önmagadat, mint férfit, vagy nőt.

Fogaddd el, és szeresd önmagadat, a testedet, olyannak, amilyen.

Keresd meg,

hogy melyek azok a tulajdonságaid, testrészeid, amelyekkel elégedett vagy, amik különleges, szebb az átlagnál,

és ezek dicséretével, szeretetével erősítsd pozitív kisugárzásodat.

Mert ez az, amit a másik elsőként érzékel, felfog rólad.

Hogy mit közvetítesz magadról,

Ha te vonzónak és szerethetőnek tartod magad, akkor a másik nem képviselői is annak fognak látni, bárhogyan is nézel ki.

Kezdj el önmagaddal is úgy viselkedni,

ahogy szeretnéd, hogy a leendő párod viselkedjen veled.

Szeresd, becsüld, értékeld, kényeztesd stb. magad!

Ezzel kibocsátod azt azt az energiát magadból,

hogy mire van szükséged.

Így olyan párt vonzhatsz be az életedbe, aki ezt szívesen meg is adja neked. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy járj minél több helyre, ahol sok ember megfordul. Különféle programokra, és társaságokba, táncolni, kirándulni, moziba. Ami épp adódik.

Legyél nyitott, vidám, barátságos. Éld az életedet, úgy ahogyan éppen szeretnéd.

Ha önbizalmat, magabiztosságot,

„teljesen jó vagyok úgy, ahogyan vagyok" érzését

árasztod magadból amerre jársz,

akkor egyre több tekintetet fogsz magadra vonzani, és hamarosan válogathatsz a jelöltek közül.

,,Az erős akarat és

a pozitív gondolatok, cselekedetek,

és a pozitív előrevetítések, bevonzzák majd a kívánt hatásokat, eredményeket a külvilágból.”

Az elme működésének,

a belső megélésnek erős hatása van

a cselekvésre és a döntésekre, a megküzdési képességekre, az vitathatatlan –dr. Kőrösi Beáta.

,,A mosolygás az egyik legjobb trükk,

ami semmibe sem kerül.

Tudod, mennyire nehéz mérgesnek maradni,

amikor mosolyogsz.

Mindaz a szerotonin és endorfin ami az agyadba árad ki fog gyógyítani a levertségből.

A mosolygás bizonyítottan csökkenti a stresszt, szinten tartja a vérnyomást és erősíti az immunrendszert, ami még egy ok arra, hogy gyakoroljuk ébredés után.”

A nevetés hatására felszabadul az endorfin, az úgynevezett „boldogsághormon”.

,,Bocsásd meg magadnak a múltban elkövetett hibákat

Mondhatja bárki, hogy tökéletes az élete? Nem hinném. Mindannyian követünk el hibákat…Akció és reakció: később talán megbánunk dolgokat, amikről úgy érezzük nem lett volna szabad megtennünk.”

A megbocsátás erősebbé tesz,

segítségével elengedjük a szenvedést. 

Nos, a boldog-sikeres emberek - felkelnek, és nem visszafele néznek, hanem szigorúan, csak és kizárólag előre!

,,Minél inkább képes vagy valódi önmagaddá válni,

annál nagyobb belső erőre teszel szert,

annál pozitívabban fogod tudni az életed szemlélni, ezáltal pedig egyre teljesebb életet fogsz élni.  

Azt tartsd szem előtt, ami neked fontos.”

Hihetetlen szabadság, ha elengeded a vágyat, hogy mindenki szeressen! Azt hiszed, egyfajta beletörődés, vagy kudarc ez, pedig nem - éppen az ellenkezője. Addig arról szólt az életed, hogy méltatlan helyzetekre pazaroltad magad, olyan emberek visszaigazolására törekedtél, akik nem akartak feléd fordulni. Miért lenne veszteség ezt elhagyni, elengedni?
Belül kell meghozni a döntést, hogy csak abban vegyél részt, ami méltó, amiben jól szeretnek, és megbecsülnek.
A kevesebb több...  (Dr. Almási Kitti)

Kizárólag hatékony, eredményes, megtérülő munkafolyamatra törekszem.

Megtedd, amit muszáj megtenned, a sikered érdekében,

de semmit ne tegyél meg, ami nem ad hozzá az optimális eredményhez.

Az általad megfogalmazott célok érdekében, az általad elvárt eredményeket tudd megvalósítani. Ami ezt hátráltatja, azt tudd elhagyni, ami ezt erősíti, azt hozd elő magadból. 

Eláruljuk neked a rosszkedv elűzésének leggyorsabb módját: állj egyenesen, lélegezz mélyeket, és közben mosolyogj!

Amikor legközelebb hatalmába kerítene a mélabús hangulat, próbáld ki a következő trükköt: szoríts egy ceruzát a fogaid közé, maradj így legalább egy percig, hogy az izmok jelzéseket adhassanak az agyadnak – rögtön vidámabb leszel, és mosolyra húzódik a szád.

Blokkold a negatív hullámokat!

Mihelyt felbukkannak a rossz érzések,

figyelmeztesd magad, hogy ebből már elég. Ha egyedül vagy, csapd össze a tenyered, és kiáltsd hangosan: „Stop!”

Lazítsd el a vállad, az állkapcsod és a nyakad, rázd meg a tested egy kicsit.

Sóhajts mélyeket, húzd ki magad – ez elűzi a negatív energiákat.

Fontos, hogy miután megálljt parancsoltál,

valamilyen pozitív dologra tereld a figyelmed.

Olyasmire, ami örömet szerez.

Segíteni fognak a „Sikerülni fog!” vagy az „Úgy vagyok jó, ahogy vagyok!” típusú önbizalom-növelő mondatok.

Lásd be hibáidat!

Sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy ha valami nem sikerül, rögtön másokban keressük a hibát, ahelyett hogy magunkba néznénk és mi próbálnánk meg változtatni vagy javítani a kialakult helyzeten.

A jövőben légy erősebb és vállalj felelősséget a tetteidért.

Minden akadály előtt kérdezd meg magadtól,

  • mit tanulhatsz ebből,
  • hogyan fordíthatod hasznodra a történteket.

Ami jó, azt kétszer is szívesen hallja az ember. (Seume)

Annyi mindent tehetünk egy ember boldogságáért. Megdicsérhetjük, megkérdezhetjük, hogy érzi magát, írhatunk neki valami szépet, megölelhetjük…Csak úgy általában törődnünk kéne egymással. Az apróságok is sokat jelentenek.

Te is tagjává válj a tudatos életmódot folytatók családjának.

„Érzelmi és gondolati életedünket legalább olyan fontos karbantartani, mint a testünket folytatja Kati.

- Sőt, talán még annál is fontosabb,

mert fizikai részeinket gondolataink,

és az általuk kiváltott érzéseink vezérlik minden percben.

A testünk sejtjei ugyanis felveszik uralkodó érzelmeink és gondolataink rezgéseit,

és ennek megfelelően reagálnak, működnek.

Ha valami miatt ugyanis okáig fájdalmat érzünk, egy idő után a testünk is megtelik ennek a rezgésével, és fizikai fájdalommal fog reagálni, mivel egy bizonyos mennyiség után a szervezet szabadulni szeretne attól, ami nem jó számára, és ezt megmutatni nekünk, hogy változtathassunk."

Ha megismered Önmagad csak akkor lehetsz boldog” Papaji

,,Ha mindig másoknak akarunk megfelelni, és a saját álmaink elé helyezzük az ő vágyaikat, ha hagyjuk, hogy mindig mások irányítsák az életünket, akkor hamarosan belefáradunk az egészbe, és megkeseredett emberekké válunk. Mások álmai nem a mi álmaink, éljük a saját életünket, és maradjunk hűségesek a saját elveinkhez!”

,,Soha nem hasonlítják össze magukat másokkal

Abszolút emberi dolog, de sajnos nagyon mérgező is tud lenni, ha örökké a szomszédot, a barátokat vagy a párunkat lessük: ki jobb, szebb, okosabb vagy sikeresebb, mint mi. Ez aztán az igazi boldogsággyilkos gondolkodás! Az irigység és a féltékenység csak károkat okoz nekünk. Még ha kezdetben a nehezünkre esik is, sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk, ha csak magunkra koncentrálunk!”

Keresd minden napban a jót, a szépet, és légy ezekért hálás! Rögtön jobban fog indulni a nap!

 

Peterson és Seligman (2004) boldog embereket kutattak,

és megpróbálták nagy mintán meghatározni, hogy mi a közös bennük.

6 erényt kaptak eredményül, és az ezekhez tartozó erősségeket.

Tehát a boldogság belülről fakad,

 

”Az erényeket és az erősségeinket kell fejlesztenünk és tudatosítanunk.”

Martin Seligman amerikai pszichológus nézetével, aki szerint az erényeket és az erősségeinket kell fejlesztenünk és tudatosítanunk.

Szerinte a következő erények minden kultúrában, vallásban elfogadottak:

bölcsesség, tudás, bátorság, szeretet, emberiesség,

igazságosság, mértékletesség, spiritualitás.

 

„Mi lenne, ha a SZERETET szót egyszerűen mindenre használnánk, ami éppen itt van…?” – (Scott Kiloby)

 

Arisztotelész az Eudémoszi Etikában, úgy azonosítja a boldogságot, mint az emberi tevékenység legfőbb célját!

 

Mi­nél teljesebben azonosulsz a megvilágoso­dással - testet, beszédet, tudatot, vibrációt, megértést, néha a mély légzést és a speciális belső élményeket is használva -, azaz minél több gombot nyomsz be a tudatalattidban, annál jobban megérted igaz természeted. (Láma Ole Nydahl)

A tudatoddal többféleképpen tudsz dolgoz­ni: például úgy, hogy elkerülöd azt, ami bajt okoz.

Ez olyan, mintha befektetésként kezelnéd a dolgokat, például mintha száz forintot feltennél a rulettre.

Többet is fel lehet tenni: az együttérzésedet, a bölcses­ségedet, azt a kívánságot, hogy mások hasz­nára válj - ez már olyan, mintha egymillió forinttal játszanál. Viszont ha nyersz, na­gyon gazdag leszel.

A legmagasabb szinten pedig buddhaként viselkedsz mindaddig, míg azzá nem válsz. Ne azt gondold, hogy te vagy a tested, hanem azt, hogy van egy tested, amit eszközként használhatsz, hogy mások hasznára válj. Ugyanez vonatkozik a beszédedre is. Magadévá teszed azt a szem­léletet, hogy mindenkinek buddhatermé­szete van, minden a legmagasabb szintű örömtől vibrál, és mindent a szeretet tart össze. Ez már olyan, mintha egymilliárd forintot tennél az asztalra — az ebből fakadó gazdagság hazaviteléhez már két teherautó kell. (Ole Nydahl)

 

,,Ha a harag hirtelen indulatként, csak egy pillanatra tör elő – egy olyan eldugott sarokból, amire nem számítottál - , akkor add ki a PHÉ hangot: ez olyan, mintha kirántanád magad ebből az állapotból.

Ha viszont egy lassú harag jelentkezik, olyan, amit gondolataid­dal ki tudsz váltani, akkor a helyedben ezt gondolnám: „Inkább nem azonosulok ve­le”. (Ole Nydahl)

 

Nagyon sok érdekes módszer van: például a stroboszkópeffektus, amivel fel tudod vágni pillanatnyi részletekre az érzelmeket. Így azok álomszerűvé válnak, az egész egy nagy jövés-menés lesz. Ez nagyon jó módszer a félelem ellen is, éa nem merevedsz le. Ha képes vagy képek, kis részek sorozatának látni, akkor megfelelő módon tudsz cselekedni, ami nagyon hasznos lehet. (Ole Nydahl)

 

Felemelhetjük azonban a tudatunkat egy olyan szintre, ahonnan ezt már úgy látjuk, mint egy műsort a tv-ben: hiába megy az adás, nem kötelező nézni. (Ole Nydahl)

 

 ,,Egy szint megtartása annyit jelent, hogy megszilárdítod azt.

Például az ok-okozat szintjén egyszerűen úgy döntesz, hogy el­kerülöd azokat a dolgokat, amelyek problémát okoznak,

tehát nem gondolsz, nem mondasz és nem csinálsz olyasmit, melyek a jövőbeni szenvedést okoznák.

Az együtt­érzés szintjén úgy döntesz, hogy nem leszel többé haragos, mert az elpusztítja belső életed gazdagságát.

Amikor rendelkezünk a legmagasabb szintű látásmóddal, amikor mindenkit buddhának és természetesen tisztának látunk, úgy döntünk, hogy a lé­nyekben mindig a leggyönyörűbbet néz­zük mindaddig, amíg ezt a látásmódot már el sem tudjuk veszíteni. Ezt nevezik úgy, hogy a „szint megtartása".

Szerintem a tudat a szokások rabszolgája.

Ha megengeded, hogy egy bizonyos szo­kás kialakuljon a tudatodban, az egyre csak erősödni fog.

Tehát okos bizonyos dolgok­tól már kezdetben megvonni az energiát.

Nem érdemes annak a tigrisnek húst dob­ni, amivel azután harcolni kell – inkább bizonyosodj meg arról, hogy előbb legyen­gült.

Nagyon jó, ha szembe tudsz nézni a nehézségekkel, de mindenképpen meg kell értened, hogy ha energiát fektetsz valamibe, az visszatér hozzád.

Ugyanakkor, ha „lefagyasztod" magad, és nem dolgozol a zavaró érzelmekkel, nem, vagy csak nagyon lassan fogsz fejlődni.

A munkának há­rom szintje van:

  • Az első az, amikor megpró­bálunk nem reagálni a zavaró érzelmekre.

  • A második, amikor a dolgokat álomként szemléljük: ha a probléma nem volt ott azelőtt, akkor nem lesz ott azután sem.

  • Vé­gül a legmagasabb szint az, amikor hagy­juk, hogy a tolvaj üres házba jöjjön, vagyis az érzésnek egyáltalán nem adunk energiát, csupán azt figyeljük, hogyan próbál mo­tiválni, aktivizálni, aztán hagyjuk, hogy eltűnjön anélkül, hogy közben erőt adtunk volna neki. Ekkor valóban eltűnik.

Próbáld meg mind a három szintet megvalósítani.” (Láma Ole Nydahl)

Ha megtöltöd az elméd jó és tiszta gondolatokkal, a rosszaknak már nem lesz helyük. Joyce Meyer

 

Ha megtanulunk helyesen meditálni, mindnyájan elérhetjük a megvilágosodást. (Ruocheng Ying)

A meditáció egy olyan energiaáramlás, melyben a lélek egy másik dimenzióba helyeződik át. Energia testeid feltöltődnek fénnyel, és egy meditációs burok alakul ki a fizikai test körül. Ez a burok az, mi a meditációs ciklus alatt megnyitja a kaput a léleknek abba a dimenzióba, hol feltöltődik, hol információhoz jut, és ahol elengedheti azokat a terheket, mire már nincsen szüksége. (Pusztai Orsolya)

Amikor a dolgok jól alakulnak, és a helyes irányban haladsz, az örömöd minden egyes pillanattal egyre növekszik - mintha egy csodálatos kert felé igyekeznél. Minél közelebb érsz, a levegő annál frissebb, üdébb, illatosabb. Ez lesz az ismertetőjele, hogy jó irányba haladsz. (Osho)

,,Mindannyian Buddhák vagyunk (felébredett lények) rejtett formában. De néhányan a mentális és érzelmi sötétség (blokkok) miatt jobban eltávolodtunk a saját gyönyörteli és kivételes természetünktől, mint mások. És pontosan ez az oka a buddhista meditációk alkalmazásának - vagyis, hogy eltávolítsuk lényegi természetünk elöl az akadályokat. A gyönyör és az üresség eme egyesülése idézi elő a megvilágosodást….

Azáltal, hogy hosszú időn keresztül újra és újra belépünk a meditációba, a szamádhi többféle állapotát elérhetjük. Ha elég mély állapotokba lépünk be, szellemünk hozzászokik ahhoz, hogy lássa feloszlani a teremtés álcázó ködfalát…

A bodhicsítta (szó szerint Buddha-tudat) erején keresztül felébredünk az álomból és látjuk, hogy mi teremtjük válaszainkat mindenre, amit megfigyelünk. Ez az erő, mellyel felismerjük, hogy az élet egy álom, és így felébredünk abból, a bodhicsíttában rejlő erő. Nagyon fontos megérteni, mi mindent birtoklunk a bodhícsittával (a Buddha-tudattal)…

A lecsendesedett elme nélkül sok belső alkímiai reakció egyszerűen nem megy végbe. A meditáció gyakorlásával és a szamádhiba belépéssel a szellem nagyon sok tekintetben fejlődik…. Az almafa is csak akkor terem, ha elért egy bizonyos fejlődési állapotot, addig a gyümölcse csak lehetőség marad. Amikor az emberi egyéni tudatosság elér egy bizonyos fejlődési szakaszokat, a sziddhik (misztikus képességek, a tudat különleges erői-képességei) spontán megnyilvánulnak. A sziddhik a fejlődés természetes kifejeződései.

Az energiafejlesztő gyakorlatokat addig kell végezni, míg a Ka gyakorlatilag elkezd világítani az energiától és a fénytől.
…Amint a KA test megerősödik (az energiafejlesztő gyakorlatoknak köszönhetően), a szellem ereje is megerősödik. Így a gyakorlatokat végző személy sokkal gyorsabban képes magához vonzani az általa kívánt dolgokat…

Mi akarok ezzel mondani? Ezzel arra célzok, hogy hatással lehetünk az élettani folyamatainkra csupán a mentális folyamatainkon keresztül? Igen, arra, és ez az egyik oka, hogy a belső alkímia annyira hatékony…

De van még egy furcsa ellentmondás. Bár az egyén elkezd egyre tisztábban látni és felébred valamennyire az álomból. Még mindig elveszíti néha a látóképességét és újra meg újra ,,álomba” zuhan. Saját elsötétedése elleni küzdelmében részvétet fejleszt ki magában mások iránt.
…Nagyon fontos megérteni, hogy minden érzéklet viszonylagos az érzékelő állapotához viszonyul. Annak a jóginak vagy jógininek a szellemi állapota, aki sikerrel elérte a Self-ről való tudatosságot, teljesen különbözik annak az embernek az állapotától, akit mindennapi életének drámájában érünk tetten. A májá (a világ egy illúzió, fátyol) olyan, mint egy szappanoperát sugárzó televízió. Megtéveszt bennünket, hogy tovább nézzük a show-t, és meg vagyunk győződve arról, hogy a mi életünk játszódik le. A sikeres jógi vagy jogini az, aki megértette, hogy ez csak show, belép a szobába és kikapcsolja a tévét….Talán jó lenne tisztázni, mit tartok gonosznak. De a gonosz szóval utalok mindenre, mely megakadályozza, hogy a Krisztus-tudatosság közelebb kerüljön a földi síkhoz, bármit, mely meggátolja a megvilágosodást.

…az úton előrehaladva az alkimista egészségesebbé és élettelibbé válik a csi összegyűjtése és testének főbb szervein keresztül való áramoltatása révén.
Az alkimista most már egy energia-lény." (Részletek Mária Magdolna üzenetei (Tom Kenyon - Judi Sion) könyvből)

 

A megvilágosodás a legnagyobb boldogság, a legmagasabb szintű időtlen öröm, boldogság és szeretet. Nincs semmi kielégítőbb vagy teljesebb, mint a megvilágosodás csodás, boldog állapota. Ürítsd ki magad meditációval, s érd el a tökéletes boldogságot, a megvilágosodást, te is.

A megvilágosodás elérése a cél: mert a megvilágosodás egy olyan mennyei, orgazmusi, teljes, tökéletes, hatalmas boldogság és szeretet, hogy erre vágyik, ide igyekszik mindenki, s azért meditálunk, hogy ezt érezzük, és örökké ebben az állapotban legyünk. Be kell látni, a meditáció mindent visz, mert a legjobb, a legcsodásabb élményt tudja adni, a legnagyobb boldogságot. 

Törekedni kell a megvilágosodásra. Ami gyönyörű érzés, a földi csodás érzések és képek annak a világnak csak a lenyomatai, néha ezekben a lenyomatokban látjuk az ottani világot. A szép, a szerelem, a szeretet ízelítő belőle. Mindig maradj a csodában. A meditáció elhozza a csodát. Meditáció által megtapasztalod a CSODÁT. Higgy, bízz a CSODÁBAN.

Meditáció az út a megvilágosodáshoz.

Meditáció - A légzésre irányítani a figyelmet. A természetes, magától történő, nyugodt, teljes hosszúságú be- és kilégzésre. Nyugodtan, lazán, erőfeszítés nélkül. Folyamatos koncentráció. Érezzük a formátlan levegő ki és beáramlását. A tudatban felszínre jövő képeket, gondolatok, hagyjuk, hogy jöjjenek-menjenek, anélkül hogy megragadnánk őket, s így eltűnnek. Ezáltal tisztulunk, s egyre jobban és jobban érezzük és megtapasztaljuk a nagyon csodálatos kellemességet, a CSODÁT. Tehát ha meditáció elején, közben részed van gondolatözönben az előfordulhat, de törekedj, hogy a felbukkanó, felmerülő gondolatokat, képeket ne ragadd meg..egyszerűen nincs dolgod velük, jönnek, majd mennek, - ez a tudat tisztulásának jele - ilyenkor az idegrendszerünkben lévő feszültség oldódik fel véletlenszerű gondolatok, képek formájában. S szépen egy idő után lecsillapodik az elme, és fantasztikus élményben lesz részed. Ráadásul e kellemes élmények általi megváltozott ,,kisugárzásod” hatására az életedben egyre több csodás dolgok történik veled, és egyre több pozitív, fantasztikus képességedre derül fény, nyílik meg. Sőt még megtapasztalod a sziddhik-et is. Érdemes megpróbálni beépíteni a folyamatba, a levegővel együtt be- és kiáramló színek - belégzés (piros), kilégzés (kék) -, mint egy színes levegő útjának a nyugodt, erőfeszítés nélküli belső figyelését. Ha nem jönne egyből a CSODA vagy 20 perc után, kérlek tarts ki, mert 45 perc után már tuti érezni fogod,..benne leszel, megtapasztalod a CSODÁT. A koncentrálás a teljes, természetes, magától történő, nyugodt be- és kilégzésre, lazán a lényeg. Egyre inkább, egyre többször átjárja a lényed ez az állapot, míg végül örökké benne maradsz. Gyakorlás – Megvilágosodtál.

21. Aki jót tesz, ismételje újra és újra. Találjon örömet a jó cselekedetben. A jó tettek felhalmozódnak és örömet adnak.

22. A félelem és a kimerültség leblokkolják az elmét. Kíméletlenül szállj szembe mindkettővel, és akkor el fog tölteni a bátorság és az önbizalom.

23. A meditáció, a pihenés létszükséglet! Tudta-e, hogy azok az emberek, akik minden nap meditálnak sokkal boldogabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek, tovább élnek és a közérzetük is jelentősen jobb? A meditáció immunissá teszi Önt a külső, negatív hatásokkal szemben. Többé már nem lesznek hatással Önre. Félelem és lelki problémák legyőzése - Amikor az érzelmi problémákkal szembesül, el fogja tudni fogadni és megbékél velük. Így végre megszabadul a lelki terheitől. Harmónia, Kiegyensúlyozottság - Az életében minden a helyére kerül. Tiszta, kipihent elméje és belső harmóniája kihat majd az élete külső eredményeire is.   

(Pl. A teljes hosszú, nyugodt hasi be és kilégzésre irányítani a figyelmet, lehetőleg egyenesen ülni, kényelmesen, ellazulva). A nyugodt, (lenyugodott) természetes teljes légzésünkre irányítani a figyelmünket, nyugodtan, lazán, erőfeszítés nélkül. Hagyni, hogy magától teljes hosszában megtörténjen a légzés folyamata, a belégzés és a kilégzés is – csak nyugodtan figyelni a lenyugtatott, természetes magától zajló légzés folyamatára. Érezzük a formátlan levegő be- és kiáramlását orrunk hegyénél, és hagyjuk, hogy a felmerülő gondolatok és hangok jöjjenek-menjenek, anélkül hogy megragadnánk őket, így eltűnnek. Ezáltal tisztulunk, s egyre jobban és jobban érezzük, megtapasztaljuk a nagyon csodálatos kellemességet, a CSODÁT. Ha megy, akkor érdemes megpróbálni beépíteni a folyamatba, a levegővel együtt be- és kiáramló elképzelt színes levegő - belégzés (piros), kilégzés (kék) -, útjának a nyugodt, erőfeszítés nélküli belső figyelését.)

Pihenj, mielőtt elfáradsz, és így napi egy órával meg tudod hosszabbítani ébren töltött életedet. Megelőzendő a fáradságot és az idegességet, az első szabály így szól: Pihenj gyakran. Pihenj, mielőtt elfáradnál. Miért olyan fontos ez? Mert a fáradtság elképesztő gyorsasággal kumulálódik.

Nyugalom – hogy nem mozgósítasz energiákat.
Ezért az egyre nyugodtabb ember egyre energikusabb és egyre több kihívást akar megvalósítani, ezért lehetett Einsten is zseni.
Ezért károsak a negatív emlékek, dolgok, mert túl sok energiát igényel az elhárításuk. Ne adj energiát a nem kívánt dolgoknak. Ezért van pl. az a tanács is, hogy a meditációnál az esetlegesen feljövő gondolatokat ne ítéljük meg.
Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. A zavaró dolgok, ahogy jönnek úgy el is mennek, nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani nekik. Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, biztonság eszméihez és elméd boldogságot terem.
Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege. Minden kép belülről érkezik - a (kreatív) erő a nyugalomban rejlik.
Ha a nyugalomba vezetjük szellemünket és értelmünket, amelyek folyton azon fáradoznak, hogy mindent érthető formába öntsenek, egység lép a szétforgácsoltság helyébe, így megtakarítjuk azokat az energiákat, amelyeket egyébként minden irányba szétszórnánk.

Bízz a meditáció, és a teljes kipihentség csodájában!

 

A megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen és időben.

Az erők gazdaságos kihasználása azt jelenti, az adott pillanatban egyetlen pontra összpontosítsunk minden erőt.

Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege.

Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

 

,,A test egyszerűen nincs felkészülve arra, hogy hosszabb ideig jang állapotban maradjon. Szüksége van jinre. Szüksége van tétlenséggel, pihenéssel töltött időre, esetleg álmodásra. De a nyugati kultúrában a semmittevés lustaságnak tűnik. Mégis, néha ez a legbölcsebb dolog, amit tehetünk. Ha jang akarsz lenni, akkor a legjobban teszed, ha némi időt azzal töltesz, hogy jin vagy”

 

Napi többszöri több percnyi semmittevés, ,,ücsörgés” - plussz energia.

PIHENTETŐ SZÜNETEK BEIKTATÁSA A MINDENNAPI TEVÉKENYSÉGEKBEN 30- 40 PERCENKÉNT EGY KIS SZÜNET, PÁR PERC SEMMITTEVÉS, PIHI.

Nézd meg, hogy tele vagy e energiával. Ha igen, az jó nagyon. Ha nem, akkor tegyél róla, hogy legyél!

Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne gondolj másra, ez nyugalom és energia. Csak arra energia, amire tényleg éppen kell, csak egyet akarni.

Mielőtt elfáradnál hagyd abba és pihenj. Rengeteg plussz, hasznos energiát ad ez a módszer.

Pihentető napoknak a beiktatása is. 1-3 PIHENTETŐ NAP BEIKTATÁSA. Amikor ,,csak” töltődsz, nem kell gondolkodni, tenni.

,,Ne feledjük: ahhoz, hogy jól tudjunk aludni, a nap folyamán nem szabad több energiát elfogyasztanunk, mint amennyi a szervezetünkben újraképződik. Maradjunk mindig a teljesítőképességünk határain belül!”

Engedd termelődni az energiát magadban. Figyelj rá.

Előre legyen energiád, napokra, hetekre, hónapokra – elérheted. Addig pihenj, feküdj, amíg jólesik, amíg bírsz. Csodákat fogsz bevonni evvel a módszerrel az életedbe.

Sikerélmények, pozitív érzelmek, pozitív élmények – energiát adnak.

,,Ügyeljen rá, hogy milyen emberekkel veszi körül magát. Ha kevés az életerejük, és gyenge a kisugárzásuk, számolnia kell azzal, hogy megcsapolják az ön energiáját.”

,,Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik.”

,,Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni.”

,,A tudatos energia-felvétellel stabilizálhatjuk energetikai egyensúlyunkat, erősíthetjük életenergiánkat, és harmonizálhatjuk a testet, a lelket és a szellemet. Hibás energiagazdálkodás következményei: csökkenő teljesítmény, motivációhiány, kedvetlenség, diszharmónia, gyengeség, korlátozott alkotóképesség, kimerültség, gátoltság, ingerültség, betegség.”

Meg kell értened, az energiától függ az életed, a sikereid, a boldogságod - szóval a boldog élet.

„Meg kell tanulnunk tudatosan feltöltődni energiával, mert ez az energia hozza létre a véletleneket, vagyis azokat a helyzeteket és dolgokat, amire szükségünk van a fejlődésünk érdekében.”

 

24. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz. Ha eszel, egyél. Ha fürdesz, csak fürödj. Ne akarj evés vagy fürdés alatt más dolgokat is ellátni. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne gondolj másra, ez nyugalom és energia.

25. Mindig hagyj elég időt befejezni egy tevékenységet és tégy üresjáratokat a dolgok közé. 

+

,,Ami most vagy, a múltbéli tetteid következménye. Amit most teszel, az lesz a jövőd.” ,,A karma nem más, mint egy egyszerű tény kinyilatkozása: Ha almafákat ültetünk, almát fognak teremni, nem citromot.” ,,Amin a siker múlik, az valójában az a képesség, hogyan használjuk fel a jelent, hogy előkészítsük a jövőt.” ,,Annyit kapsz vissza, amennyit egy tevékenységbe belefektettél. Amennyi koncentrált figyelemmel, odafigyeléssel fordultál a feladat felé. Ha az 40 % volt, akkor nem lepődhetsz meg majd azon, hogy az eredményed is kb. 40 %-os lesz.”
,,Tenni és szívből akarni. Akarni, akarni, akarni – Csinálni, csinálni, csinálni. Tartsd a szemed a célon. Legyél befogadó.” Minden energia – elég, ha ezt tudatban tartod. Hangolódj rá annak a valóságnak a frekvenciájára, amelyben élni szeretnél – és megkapod. Ez nem filozófia, ez fizika.”    
,,A megvilágosodás a legnagyobb boldogság."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(mj)

https://data.hu/get/11166925/Az_elet_25_fontos_szabalya.doc

https://data.hu/get/12248508/jo_szerek_energia_lelek_szellem__tanacsok.doc

Források közt: Kurt Tepperwein – Savtalanítás - A fiatalság forrása
Helene Walterskirchen: Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen.
Láma Ole Nydahl - Ahogy a dolgok vannak
Dale Carnegie – Sikerkalauz
Tom Kenyon-Judi Sion: Mária Magdolna üzenetei
Internet